Iris2.de

Iris2-Forum
It is currently Sat Oct 31, 2020 7:53 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ogre::exception occurred
PostPosted: Sat Nov 15, 2008 9:16 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Nov 15, 2008 9:07 am
Posts: 16
Location: Knoxville, Tn
Sorry Iris2 dev team but the bug tracker is down at the moment. Could you please help me with this crash? Right after i log into my private server(runuo2.0 rc2) i get a weird crash. Now, note that I'm using the ML 2d client with a models folder from the Lord Blackthorns Revenge 3d client. That may be my problem.

Here is my Stacktrace:

Ogre::exception occurred, see console
OGRE EXCEPTION(2:InvalidParametersException): Cannot derive root bone as this skeleton has no bones! in Skeleton::deriveRootBone at ..\src\OgreSkeleton.cpp (line 531)
..\lugre\src\lugre_main.cpp:189:Lugre::Lugre_Run
PrintLuaStackTrace:
LuaStackTrace:

[C]: in function `SetMesh'
..//lua/lib.bodygfx.lua:266: in function `MakeBodyPartGfx'
..//lua/lib.bodygfx.lua:312: in function `CreateBodyGfxPartsFromModelIDArray'
..//lua/lib.bodygfx.lua:155: in function `Update'
..//lua/lib.bodygfx.lua:360: in function `Step'
..//lua/lib.bodygfx.lua:25: in function <..//lua/lib.bodygfx.lua:25>
(tail call): ?
[C]: in function `xpcall'
..//lugre/lua/lib.util.lua:171: in function `lugrepcall'
..//lugre/lua/lib.listener.lua:45: in function `NotifyListener'
..//lua/main.lua:481: in function `MainStep'
..//lua/main.lua:405: in function <..//lua/main.lua:310>

Any help with this will be greatly appriciated!! Thanks, and rock on!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 15, 2008 2:34 pm 
Offline
iris2-developer
User avatar

Joined: Tue Apr 18, 2006 10:28 pm
Posts: 823
Location: Munich, Bavaria, Germany
sounds like iris cannot load the models you are using correctly.
i'd suggest using those from the mondains legacy installer linked on our website :
http://games.mirrors.tds.net/pub/ea-gam ... _setup.exe


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 15, 2008 2:44 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Nov 15, 2008 9:07 am
Posts: 16
Location: Knoxville, Tn
i was afraid you would say that :) i'll try that as soon as i get it d/l. thanks for your help ghoulsblade!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 15, 2008 3:32 pm 
Offline
iris2-developer
User avatar

Joined: Tue Apr 18, 2006 10:28 pm
Posts: 823
Location: Munich, Bavaria, Germany
you can try the 2d mode without 3d models btw, to do that add a line :
gCurrentRenderer = Renderer2D
to data/config.lua


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 16, 2008 12:57 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Nov 15, 2008 9:07 am
Posts: 16
Location: Knoxville, Tn
Okay, I got the uoml_setup.exe, installed and fully patched. So far, i can only run Iris2 with opengl rendering and on the low setting and 1024x 768 res. It looks like this...

Image

The machine im using is an older pc that I use for testing and such.

AMD XP 1700+ 1.5 Ghz
512 DDR Ram
ATI Radeon 7500 64mb

These are my questions:

1. Do you know the minimum requirements needed to run Iris2?

2. Why can't I use direct3d9 rendering? I get the black screen after I login. I did d/l and install the needed files from your website.

3. I'm using a Runuo 2.0 RC2 shard with very little modification. As you can see from the screenshot above, there are lots of missing and/or corrupted grafics and sluggish gameplay. Is all this due to my older machine im using? Or does Iris2 work better with custom maps?

I do plan on doing loads more testing with Iris2. These are a few things I need to know, going forward to help you try to improve Iris2. Thanks for all your feedback on this.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 16, 2008 11:12 am 
Offline

Joined: Sun Apr 08, 2007 5:49 pm
Posts: 49
Hehe this is exactly how iris looks like on my Laptop with ATI Radeon Mobility 7500. Including the black screen when i try to use DX


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 16, 2008 12:11 pm 
Offline
iris2-developer
User avatar

Joined: Tue Apr 18, 2006 10:28 pm
Posts: 823
Location: Munich, Bavaria, Germany
64mb vram might be too small for iris.

@directx problems : try installing a newer directx9 :
http://download.microsoft.com/download/ ... redist.exe


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 16, 2008 1:24 pm 
Offline
iris2-developer
User avatar

Joined: Mon Aug 09, 2004 12:20 pm
Posts: 1431
You have an onboard graphicchip.

An very old one.

ATI Radeon 7500 64mb

You should update directx and your graphic drivers to the newest possible. But i think they are too old.

It seems that they can't handle Texture Mipmaps.

As you see on your screenshot Ogre uses 65MB of your Video Ram. Thats too much since you only have 64.

Also try to add this setting to save VRam.
Code:
gEnableGrannyMaterials = false

_________________
http://crankgaming.blogspot.com/ | https://twitter.com/#!/crank_gaming


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 16, 2008 2:04 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Nov 15, 2008 9:07 am
Posts: 16
Location: Knoxville, Tn
Yeah i figured that would be the case. i didnt want to install iris on my main pc until i tested it a bit first on ole trusty here. Thanks for your support on this!! Iris2 is friggin sweet as hell too!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group